Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών

2η Ετήσια Εκδήλωση ITS Hellas: 19-20 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Save the date4

 

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην ετήσια Διημερίδα της ITS Hellas με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα», η οποία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

 

Η Διημερίδας της ITS Hellas, η οποία διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές στον διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο των Ευφυών Μεταφορών, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος-ΙLME και της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics και αναμένεται να αποτελέσει και φέτος την πλέον δυναμική συνάντηση του ελληνικού κλάδου Μεταφορών για την ευρεία εφαρμογή των τεχνολογιών Ευφυών Μεταφορών.

 

Κεντρικός στόχος της Διημερίδας της ITS Hellas είναι να τεθεί στο επίκεντρο δημιουργικού διαλόγου το θέμα της ανάπτυξης και ευρείας εφαρμογής των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ) στην Ελλάδα, μια αναγκαιότητα που αποτελεί σημείο σύγκλισης πολλαπλών ωφελειών, τόσο για τους εμπλεκόμενους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, όσο και για την ελληνική οικονομία και την ενίσχυση της αναπτυξιακής τροχιάς της χώρας, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 

 

Παρακαλώ βρείτε την επίσημη πρόσκληση εδώ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Τα θέματα που θα αναλυθούν διεξοδικά κατά τη διάρκεια της Διημερίδας, μέσα από 6 συνεδρίες και  3 συζητήσεις, από εξέχοντες Έλληνες και ξένους ομιλητές, είναι τα εξής:

  • Ελαστική Κινητικότητα: Συνεργατική Σχεδίαση και Διαχείριση Κυκλοφορίας.
  • Ευφυή Συστήματα Μεταφορών: Καλές Πρακτικές σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.
  • Ευφυή Συστήματα  Εμπορευματικών Μεταφορών.
  • Νέες τάσεις στην κινητικότητα: Το μέλλον των ΕΣΜ.
  • Ελληνική αριστεία και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τομέα των ΕΣΜ.
  • Στρατηγική και πολιτικές ανάπτυξης Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών.

 

Tο αναλυτικό πρόγραμμα της Διημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ. Τα βιογραφικά των ομιλητών της Διημερίδας είναι διαθέσιμα εδω

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Η Διημερίδα απευθύνεται σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, στους κατασκευαστές, στις διαχειριστικές αρχές, αλλά και στους τελικούς χρήστες που θα ήθελαν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στις συζητήσεις για το μέλλον των Ευφυών Μεταφορών στη χώρα μας.

 

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, απαραίτητη είναι, όμως, η εγγραφή μέσω της συμπλήρωσης της ακόλουθης φόρμας (φόρμα εγγραφής), και της αποστολή της στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016, το αργότερο.

 

 Οι εγγραφές εχουν κλείσει. 

 

ΕΚΘΕΣΗ


Στο πλαίσιο της Διημερίδας θα πραγματοποιηθεί παράλληλη έκθεση, κατα τη διάρκεια της οποίας θα επιδείξουν τις δραστηριότητές τους οι παρακάτω οργανισμοί/εταιρείες:

 

Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών ΕΠΙΣΕΥ) /ΕΜΠ: 

iccs logo transparent 1000px

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) είναι ένα μη κερδοσκοπικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα Έρευνας, το οποίο ιδρύθηκε το 1989 από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με σκοπό να διεξάγει έρευνα και δραστηριότητες ανάπτυξης, σε όλους τους διαφορετικούς τομείς τηλεπικοινωνιών, συστημάτων υπολογιστών και τεχνικών, και στην εφαρμογή του σε ένα εύρος τομέων.

Το ΕΠΙΣΕΥ και συγκεκριμένα η Ερευνητική Ομάδα I-SENSE του ΕΠΙΣΕΥ είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών - ITS Hellas και κατέχει την Προεδρία του Οργανισμού. Η ομάδα συνδέεται με το Εργαστήριο Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών αλλά και με αριθμό άλλων εργαστηρίων του ΕΠΙΣΕΥ. Βασικοί τομείς ενασχόλησης της ομάδας I-SENSE, την οποία απαρτίζουν περισσότεροι από 70 ερευνητές, τεχνικοί αλλά και διοικητικό προσωπικό, είναι τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, η Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα και τα Έξυπνα ολοκληρωμένα Συστήματα. Οι βασικές δραστηριότητες της ομάδας Ι-SENSE λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών και Εθνικών Ερευνητικών Προγραμμάτων ενώ η ομάδα πραγματοποιεί συνεργασίες με την Ευρωπαϊκή βιομηχανία αλλά και με κρατικά Ινστιτούτα και Οργανισμούς.

Ιστοσελίδα: http://i-sense.iccs.gr/

Περίπτερο ΕΠΙΣΕΥ στην Ετήσια Εκδήλωση της ITS Hellas:

Στο περίπτερο του ΕΠΙΣΕΥ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της Ερευνητικής Ομάδας I-SENSE στο πεδίο της Ερευνάς και της ανάπτυξης Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών σε θεματικές περιοχές όπως η ηλεκτροκίνηση, τα συνεργατικά συστήματα μεταφορών, τα αυτοματοποιημένα συστήματα, η έξυπνη κινητικότητα για τις επιβατικές και τις εμπορευματικές μεταφορές, η εφαρμογή του eCall στην Ελλάδα καθώς και η έρευνα που σχετίζεται με το Διαδίκτυο (IoT, Cloud services κ.λπ.).

 

 SWARCO
SWARCO Logo b WCB CMYK

Η SWARCO είναι ένας αναπτυσσόμενος διεθνής όμιλος που παρέχει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και λύσεων/ προϊόντων στους τομείς της οδικής σήμανσης, της σηματοδότησης και της διαχείρισης της κυκλοφορίας. Επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της είναι το να κρατά την κυκλοφορία σε κίνηση αλλά και να ενημερώνει και να καθοδηγεί τον ταξιδιώτη με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, έχοντας ως στόχο την υποστήριξη των αυξανόμενων αναγκών κινητικότητας της κοινωνίας. Αποστολή της είναι να βοηθά τους πελάτες της να διαχειρίζονται την κινητικότητα και να αυξάνουν τα επίπεδα οδικής ασφάλειας με υψηλής ποιότητας και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, ενώ παράλληλα να παρέχει βιώσιμη απόδοση στους μετόχους της.

 

Ιστοσελίδα: www.swarco.com, www.infotrip.gr 

 

Περίπτερο SWARCO στην Ετήσια Εκδήλωση της ITS Hellas:

 

Στο περίπτερο της SWARCO οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της εταιρείας καθώς και για τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα σε τομείς όπως η φωτεινή σηματοδότηση, διαχείριση κυκλοφορίας, διαχείριση στόλων δημοσίων συγκοινωνιών, ηλεκτροκίνηση, έξυπνος οδοφωτισμός και τηλεματικές εφαρμογές.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

 

its logo

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

Ασημένιος χορηγός 

Ασημένιος χορηγός 

 Χορηγός 

 ICCS logo clear   Hellastron    CERTH GR transparentΙΜΕΤ new

                       

  Απλός Χορηγός

SWARCO Logo b WCB CMYK

 

Υπό την αιγίδα 

logotypo ypourgeio metaforon.gr

GGET Logo                  logo SES copy   ESEE low               ilme logo highres GR     LOGO GCSLA

 

ΧΟΡΗΓΟΙ EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Supply Logo NEW square                        final GR