Η 6η Διημερίδα της ITS Hellas για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και τις Εξελίξεις στην Ελλάδα διοργανώνεται διαδικτυακά στις 14 και 15 Δεκεμβρίου

Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας γύρω από την πανδημία του Κορωνοϊού (COVID-19), η ετήσια Διημερίδα του ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών- ITS Hellas, θα λάβει χώρα για έκτη συνεχόμενη χρονιά τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου ως Ψηφιακό Συνέδριο.

Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες διοργανώσεις, το φετινό Ψηφιακό Συνέδριο με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Εξελίξεις στην Ελλάδα», θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα and under the auspices of the following organizations: Ministry of Infrastructure and Transport, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Συνδέσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος, Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος, Ελληνική Εταιρείας Logistics, Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics και Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών. Το φετινό Συνέδριο εστιάζει σε θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών στόχων και των εθνικών επιδιώξεων και προσπαθειών για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη και «πράσινη» κινητικότητα.

Τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών αποτελούν σήμερα έναν από τους δυναμικότερους τομείς καινοτομίας στις μεταφορές με έντονες αναπτυξιακές διαστάσεις και σημαντικά οφέλη για την οικονομία, τους τελικούς χρήστες και το περιβάλλον. Οι τεχνολογίες και οι εφαρμογές έξυπνης κινητικότητας αποτελούν την κινητήρια δύναμη για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στις μεταφορές.

Με το βλέμμα στραμμένο στις τελευταίες εξελίξεις και ενόψει της θέσπισης και υιοθέτησης των νέων μέτρων που προβλέπει το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για στροφή σε μια κυκλική οικονομία, καθώς και τις υγειονομικές προκλήσεις της εποχής, η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται στις ανάγκες και τα οφέλη που δημιουργούνται για τον κλάδο των μεταφορών στην Ελλάδα, αλλά και στις ευκαιρίες για γενικότερη ανοικοδόμηση της οικονομίας μέσω της «πράσινης» μετάβασης στην ψηφιακή εποχή.

Παρακαλώ βρείτε την επίσημη πρόσκληση εδώ.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

H φετινή ψηφιακή εκδήλωση θα φιλοξενήσει έξι συνεδρίες και διαδραστικές συζητήσεις, όπου θα εξεταστούν ενδελεχώς από σημαντικούς εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες του χώρου, εκπροσώπους των αρχών αλλά και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Ευρωπαϊκές και Εθνικές Πολιτικές και Στρατηγική για μια Πράσινη και Βιώσιμη Κινητικότητα

  • Έξυπνη Κινητικότητα και Ευρωπαϊκές εξελίξεις

  • Έξυπνες πόλεις και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα: μια ολιστική προσέγγιση

  • Η Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: Σημερινή κατάσταση και επόμενα βήματα

  • Πράσινα λιμάνια και εμπορευματικές μεταφορές

  • Συλλογή, διαχείριση και σημασία δεδομένων

Επιπλέον, στο περιθώριο του Ψηφιακού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια αφιερωμένα σε δύο Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα με σημαντικές δραστηριότητες στον χώρο των μεταφορών, το C-ROADS και 2CeVau αντίστοιχα.

Στόχος του σεμιναρίου C-ROADS Greece, το οποίο θα λάβει χώρα στις 14 Δεκεμβρίου το απόγευμα, είναι η ενημέρωση των εθνικών φορέων επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών για την ανάπτυξη Συνεργατικών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (C-ITS) στην Ελλάδα, η ανταλλαγή εμπειριών και η συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανάγκες των χρηστών. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Το σεμινάριο του έργου 2CeVau, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, στοχεύει στην ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις προκλήσεις κυβερνο-ασφάλειας που εμφανίζονται στο περιβάλλον ενός διαδρόμου (με χαρακτηριστικά αυτοματοποίησης), την ανταλλαγή απόψεων και την παρουσίαση των τεχνικών λύσεων του έργου. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα είναι σύντομα διαθέσιμο.

REGISTRATION OPENED!

Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε και εσείς στον διάλογο για το μέλλον των μεταφορών στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες που γεννά η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή!

Λάβετε μέρος δωρεάν στο Ψηφιακό Συνέδριο της ITS Hellas για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών! Δηλώστε συμμετοχή σήμερα εδω:.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Διοργάνωση για τον ΙTS Hellas

Mε την υποστήριξη:

Υπό την αιγίδα:

MEDIA SPONSORS