Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών

Εκδηλώσεις

4η Διημερίδα ΙΤS Hellas: Αποτελέσματα

 

4th Annual CONFERENCE RESULTS

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, οι εργασίες της 4ης Ετήσιας Διημερίδας του «Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών - ΙΤS Hellas» με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα» στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 180 και πλέον συμμετέχοντες, οι οποίοι ενημερώθηκαν, μέσα από τις ομιλίες των 46 καταξιωμένων στον χώρο των Μεταφορών Ελλήνων και ξένων ομιλητών, για τα διαφορετικά πεδία εφαρμογής και ανάπτυξης των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ) στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων στην υιοθέτηση ΕΣΜ καθώς και τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξή τους. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι αναγκαίες αλλαγές, τόσο στο ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τις Μεταφορές για την διευκόλυνση της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), όσο και στη νοοτροπία των ελληνικών επιχειρήσεων και των τελικών χρηστών για την ευρεία υιοθέτηση των συστημάτων αυτών στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Ολοκλήρωση εργασιών 3ης Διημερίδας: Αποτελέσματα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Διημερίδας του «Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών - ΙΤS Hellas» με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα».

 

Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υπό την αιγίδα του Υπουργείου, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας.

 

Τις εργασίες της Διημερίδας εγκαινίασαν με ομιλίες τους ο κος Θάνος Βούρδας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η  Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης της ERTICO-ITS Europe, Δρ. Johanna Tzanidaki, ο Πρόεδρος του φορέα HELLASTRON- «ΕΛΛHΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», κος Βασίλης Χαλκιάς, ο Πρόεδρος της ITS Hellas και Ερευνητής Β’ του EKETA-IMET, Δρ. Ευάγγελος Μητσάκης, και ο Αντιπρόεδρος της ITS Hellas, και Διοργανωτής της Διημερίδας Δρ. Άγγελος Αμδίτης, (Διευθυντής Έρευνας του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ).

 

Περισσότερα...

ITS Hellas _ Eυφυή Συστήματα Μεταφορών στην Εφοδιαστική αλυσίδα

Η ανάπτυξη των Logistics περνά μέσα από ITS συστήματα

logisticsΗ τεχνολογία των ευφυών μεταφορών είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη του κλάδου των Logistics, ήταν το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από τη θεματική ημερίδα των LOGI.C ’17 «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών στην Εφοδιαστική Αλυσίδα» που συνδιοργάνωσαν η o.mind Creatives και το περιοδικό Supply Chain & Logistics με το ITS Hellas.

Ο κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης, Αντιπρόεδρος του  ITS Hellas και Διευθύνων Σύμβουλος της  εταιρείας Telenavis, αναπτύσσοντας το θέμα «Η νέα εποχή στα logistics: Visibility – Synergies – Efficiency» ανέφερε ότι η επιχείρηση που εφαρμόζει ευφυή συστήματα μεταφορών έχει ως στόχο να πάρει στα «χέρια» της  τον απόλυτο έλεγχο των διαδικασιών, να διαχειρίζεται τα δρομολόγια, τα οχήματα  και τους οδηγούς της, να επικοινωνεί ψηφιακά με τους συνεργάτες της, να μεταμορφώσει το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών σ’ ένα σύγχρονο ψηφιακό αντί για ένα τηλεφωνικό κέντρο, να αποκτήσει η ίδια και οι πελάτες της πλήρη ορατότητα για κάθε παράδοση και κίνηση, να ενεργοποιήσει τις δυνατότητες των συνεργασιών μέσα από έξυπνα και ασφαλή συστήματα ανταλλαγής δεδομένων, να συλλέξει και να προσαρμόσει τα στοιχεία των καθημερινών επισκέψεων και να αυξήσει τελικά την αποτελεσματικότητά της μέσα από τις συνθήκες βέλτιστης δρομολόγησης.

Περισσότερα...

3η Διημερίδα ITS HELLAS: 23-24 Ιανουαρίου 2018

new banner ITS final v6 GR

 

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών - ITS Hellas, σας προσκαλεί στην 3η Διημερίδα με θέμα «τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και τις εξελίξεις στην Ελλάδα», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Τ.Κ. 156 69, Παπάγου, δίπλα στη στάση του μετρό "Εθνική Άμυνα").

 

Περισσότερα...

Η ITS Hellas για τα ΕΣΜ στην Εφοδιαστική Αλυσίδα: 5/11/2017 στο Metropolitan Expo

Η ITS HELLAS σας προσκαλεί σε Συνεδρία με θέμα: "Ευφυή Συστήματα Μεταφορών στην Εφοδιαστική Αλυσίδα", η οποία θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης LOGISTICS - ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ (http://www.supplychainexpo.gr), την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο Metropolitan Expo.

 

Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα. Η συμμετοχή σας θα μας τιμούσε ιδιαιτέρως!

 

Περισσότερα...

Ανακοίνωση Συνεδρίου "Smart Cities and Mobility as a Service"

International Conference “Smart Cities and Mobility as a Service”

7-8 December 2017, University of Patras Conference and Cultural Center

The University of Patras, Department of Civil Engineering, in cooperation with ITS Hellas and with the support of the Hellenic Institute of Transportation Engineers are organizing the “Smart Cities and Mobility as a Service” International Conference.

Δείτε την Ανακοίνωση του Συνεδρίου εδώ

  

Συνάντηση Εργασίας για την Εφοδιαστική Αλυσίδα, 20 Μαΐου 2016 στο Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔI

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στη Συνάντησης Εργασίας με θέμα: «Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με τη χρήση Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών: Δυνατότητες και Προοπτικές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Μάϊου 2016, και ώρα 9:00 π.μ., στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).

Η Συνάντηση Εργασίας συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών -ΕΠΙΣΕΥ, τον «Ελληνικό Οργανισμό Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών - ΙΤHellas», το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος - ILME,  και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics.

Παρακαλώ βρείτε την επίσημη πρόσκληση εδώ. Θα μας τιμούσε ιδιαιτέρως η συμμετοχή σας.

Περισσότερα...

Συνάντηση Εργασίας για την Εφοδιαστική Αλυσίδα, Αποτελέσματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016, και ώρα 9:00 π.μ. με 15:00 μ.μ., στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου), η Συνάντησης Εργασίας με θέμα: «Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με τη χρήση Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών: Δυνατότητες και Προοπτικές», με τη συμμετοχή 60 περίπου εκπροσώπων της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και των φορέων έρευνας και τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Μεταφορών.

 

Περισσότερα...

Διημερίδα ΙTS-Hellas, 15-16 Δεκεμβρίου στο ΥΠOΜΕΔΙ

Ο «Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών - ΙΤS Hellas» έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στη Διημερίδα με θέμα: «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα», η οποία θα πραγματοποιηθεί με την επίσημη υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ), την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).

 

Στόχος της Διημερίδας του ITS Hellas είναι να θέσει στο επίκεντρο του διαλόγου το θέμα της ευρείας εφαρμογής των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ) στην Ελλάδα, ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας αλλά και διασφάλισης της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας και της ασφάλειας των μεταφορών προς όφελος των χρηστών καθώς και του περιβάλλοντος.

 

Περισσότερα...

Απονομή τιμητικών πλακετών για την εκπόνηση της Εθνικής Στρατηγικής & Αρχιτεκτονικής για τα ΕΣΜ

Σε μια λιτή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της Διημερίδας της ITS Hellas για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και τις Εξελίξεις στη Ελλαδα, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, απένειμε τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες στους συντελεστές της εκπόνησης της Εθνικής Στρατηγικής και Αρχιτεκτονικής Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών.

Τα κείμενα της Εθνικής Αρχιτεκτονικής και Εθνικής Στρατηγικής εκπονήθηκαν από δυο πενταμελείς Ομάδες Εργασίας, οι οποίες συστήθηκαν προ 18μήνου με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η πρώτη ομάδα Εργασίας ολοκλήρωσε το έργο της και ήδη η Εθνική Στρατηγική έχει υιοθετηθεί από το Μάρτιο 2015. Η δεύτερη Ομάδα Εργασίας πρόκειται να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2015 ώστε στη συνέχεια να εγκριθεί η Εθνική Αρχιτεκτονική, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Τα μέλη και των δυο Ομάδων Εργασίας, ήταν όλοι επιστήμονες υψηλού κύρους, πείρας και εξειδίκευσης στα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εργάστηκαν συστηματικά, υπό το συντονισμό των στελεχων του υπουργείου, παράγοντας σημαντικό έργο, για την Ελλάδα και, σε ότι αφορά την Αρχιτεκτονική, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και στις δυο Ομάδες Εργασίας συμμετείχε ενεργά ο Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών-ITS Hellas μέσω εκπροσώπων του Διοικητικού του Συμβουλίου

Στην προσφώνησή του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Υφυπουργός κ. Σγουρίδης εξήρε την συνδρομή των μελών των δυο Ομάδων Εργασίας και ανέφερε μεταξύ άλλων την σημαντικότητα του όλου εγχειρήματος αλλά και ότι θεώρησε καθήκον του να αναγνωρίσει η Πολιτεία την προσπάθεια αυτή και στην συνέχεια απέδωσε τιμητική πλακέτα, μεταξύ άλλων και στους παρακάτω εκπροσώπους της ITS Hellas: 

 • Δρ. Άγγελο Αμδίτη, Διευθυντή Έρευνας του ΕΠΙΣΕΥ και πρόεδρο της ΙΤS Hellas
 • Καθ. Γεώργιο Στεφανίδη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του ΔΣ της ITS Hellas
 • Δρ. Ευάγγελο Μητσάκη, Ερευνητή Γ' του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ και μέλος του ΔΣ της ITS Hellas 
 • κ. Κωνσταντίνο Χανιώτη, εκπρόσωπο Επαγγελματικών/επιστημονικών φορέων ΕΣΜ και μέλος του ΔΣ της ITS Hellas και
 • κ. Γεώργιο Κιούση, Στέλεχος της εταιρείας "Αττικές Διαδρομές Α.Ε." που είναι μέλος του ΔΣ της ITS Hellas. 

 

Δε παρέλειψε όμως να αναφερθεί και να αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο και δύο στελεχών του Υπουργείου που συντόνισαν και υποστήριξαν, με κάθε τρόπο, την εκπόνηση των δύο αυτών πρωτοποριακών κειμένων. Έτσι βράβευσε την κα Ροδάνθη Σφακιανάκη, Τμηματάρχη Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Μεταφορών και συντονίστρια των δύο αυτών μεταρρυθμιστικών δράσεων και τον κ. Ιωάννη Μάτσα, Υπεύθυνο των Μεταρρυθμιστικών Δράσεων του Υπουργείου.

 

Διημερίδα ΙTS-Hellas, 15-16 Δεκεμβρίου 2015_Αποτελέσματα

Με επιτυχία διεξήχθει η Διημερίδα της ITS Hellas με θέμα: «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα», η οποία πραγματοποιήθηκε με την επίσημη υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ), την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).

Κατα τη διάρκεια της Διημερίδας περίπου 150 συμμετέχοντες,  είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις νέες εξελίξεις στους βασικούς τομείς εφαρμογής των ΕΣΜ. Συγκεκριμένα τα θέματα που αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της διημερίδας, μέσα από 6 συνεδρίες και ισάριθμες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, είναι τα εξής:

 • Συνεργατικά Συστήματα Μεταφορών. 
 • Αστική Κινητικότητα και Έξυπνες Πόλεις. 
 • ΕΣΜ για Υπεραστικά Δίκτυα και Αυτοκινητόδρομους. 
 • ΕΣΜ και Εφοδιαστική Αλυσίδα. 
 • Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Πολιτικές. 
 • Επόμενη Γενιά ΕΣΜ: Νέες Τεχνολογίες και Συστήματα.

Περισσότερα...