Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών

Νέα

Μήνυμα απερχόμενου Προέδρου ITS Hellas

Αγαπητά μέλη του ITS Hellas,

Έχοντας ολοκληρώσει δύο συνεχόμενες Προεδρίες θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους σας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και τη συνεχή υποστήριξή σας.

Τα βήματα τα οποία έγιναν στο διάστημα αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικά τόσο για την αναγνώριση του ITS Hellas ως άμεσου, επίσημου συνομιλητή του Υπουργείου Μεταφορών και αρμόδιων φορέων, όσο και για τη δημιουργία ισχυρών θεμελίων συνεργασίας με σημαντικούς παραγωγικούς, ερευνητικούς και άλλους φορείς, όπως διαφάνηκε και από το τεράστιο ενδιαφέρον υποστήριξής τους στις δράσεις μας. Αναμφισβήτητα, ακρογωνιαίο λίθο της συνολικής δράσης της απερχόμενης Διοίκησης αποτελεί η θεμελίωση του Ετήσιου Συνεδρίου το οποίο, μετά και τη φετινή, ιδιαίτερα επιτυχή διοργάνωσή του, αποκτά πλέον χαρακτηριστικά θεσμού στο χώρο του ITS.

Περισσότερα...

Memorandum of Understanding Between ITS Hellas and ITS United Kingdom

ΙΤS WC4A Memorandum of Understanding was signed between the President of ITS Hellas, Dr. Angelos Amditis, Richard Harris, International Director, ITS United Kingdom and Alan Stevens, Chariman of ITS United Kingdom, on behalf of the two Associations, in the context of the 23rd ITS World Congress in Melbourne, on Wednesday 12 October 2016. The basic purpose of this MoU is to establish a bilateral relationship and develop cooperation in important matters pertaining to ITS research, planning, and deployment in the two countries. Particular attention will be given to improving membership value and promoting research, educational, and commercial cooperation between the two Associations. With this framework, ITS professionals and industries will better understand the potential for ITS and thus be able to optimize the development and deployment of ITS in their respective countries. The principles that were set down, through this Memorandum of Understanding, are:

 • To exchange of ITS information and technical publications between the two parties for their respective use and, as appropriate, for the purpose of sharing it with members of ITS United Kingdom and ITS Hellas as well as its dissemination with the larger ITS community of professionals and industry and the public at large.
 • To facilitate ITS professionals and organizations from both private and public sectors who wish to make contact or visits to ITS development and implementation sites in the United Kingdom and in Greece.
 • To exchange and dialogue among ITS United Kingdom and ITS Hellas Greece volunteer leadership and staff regarding effective association management practices.
 • To exchange and dialogue on policy issues that will be discussed at International Road Congresses and ITS World Congresses to benefit ITS professionals and industries around the world. 
 • To cooperatively promote of each other’s principal ITS events.

ΙΤS WC3

 

Συνέδριο ITS-Hellas, 15-6 Δεκεμβρίου 2015 στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το πρώτο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).

Η σημασία και η συνεισφορά των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ) θεωρείται θεμελιώδης σε παγκόσμιο επίπεδο για την αύξηση της ασφάλειας και αποδοτικότητας των υποδομών, μέσων και δικτύων μεταφορών. Αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ), στόχος του συνεδρίου είναι να θέσει στο επίκεντρο του διαλόγου το θέμα της ευρείας εφαρμογής τους στην Ελλάδα ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας αλλά και διασφάλισης της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας και της ασφάλειας των μεταφορών προς όφελος των χρηστών αλλά και του περιβάλλοντος.
Το Συνέδριο διοργανώνει ο «Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών - ΙΤS Hellas» στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για τη διάδοση και χρήση των συστημάτων ΙΤS στη χώρα και τη διασφάλιση των συνθηκών για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών στον τομέα των ευφυών μεταφορών παγκοσμίως.
Τα θέματα που αναμένεται να αναλυθούν σε μια σειρά τεχνικών συνεδριών και συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης από εξέχοντες Έλληνες και ξένους ομιλητές είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

 • ΕΣΜ ως βασικός παράγοντας για Έξυπνες και Βιώσιμες Πόλεις.
 • Πολυτροπικότητα και διατροπικότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα.
 • Συνεργατικά συστήματα μεταφορών για τη σύνδεση του οχήματος με την υποδομή μεταφορών.
 • Τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες ΕΣΜ για την οδική ασφάλεια (πχ. eCall).
 • Κέντρα διαχείρισης κυκλοφορίας και οδικά δίκτυα.
 • Προστασία περιβάλλοντος και Ηλεκτρο-κινητικότητα.
 • Αυτοματοποιημένα συστήματα μεταφορών, μια ολιστική προσέγγιση.
 • Έρευνα και καινοτομία στον τομέα των ΕΣΜ, καταγραφή των εθνικών αναγκών και τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων.
 • Τεχνικό και νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα: Εθνική Στρατηγική και Εθνική Αρχιτεκτονική γα τα ΕΣΜ.

Παράλληλα θα λάβει χώρα έκθεση, στα πλαίσια της οποίας θα παρουσιαστούν οι ελληνικές ερευνητικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και καινοτομίες στον τομέα των ΕΣΜ.
Το συνέδριο απευθύνεται σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, στην τοπική αυτοδιοίκηση, την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, τους κατασκευαστές, τις διαχειριστικές αρχές, άλλους επαγγελματίες αλλά και τους τελικούς χρήστεςκαι αναμένεται να αποτελέσει την πιο δυναμική συνάντηση του χώρου των Μεταφορών στην Ελλάδα, με συνακόλουθα οφέλη τη στοχευμένη ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες που προκύπτουν καθώς και τον καθορισμό των κατάλληλων λύσεων αλλά και την ενίσχυση της δικτύωσης των ενδιαφερόμενων

Παρουσίαση ITS Hellas στο διεθνές συνέδριο "ITS, eCall and Road Safety"

ITS Hellas συμμετείχε στην έκθεση που έλαβε χώρα και πλαίσια του  διεθνούς συνεδρίου "ITS, eCall and Road Safety", το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στις 25 Απριλίου 2014. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΥ., το ΕΠΙΣΕΥ και την ERTICO ΙΤS Europe στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συμμετοχής του Υπουργείου στο ευρωπαϊκό πιλοτικό έργο HeERO.

Περισσότερα...

Παρουσίαση του ITS Hellas στο 2ο Smart & Sustainable Cities Conference

Το ITS Hellas συμμετείχε στο 2ο Smart and Sustainable Cities Conference, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 1η Απριλίου 2014, στο Αμφιθέατρο ΟΤΕ Αcademy, στην Αθήνα, υπό την Τιμητική Υποστήριξη του Οργανισμού.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του ITS Hellas Δρ. Άγγελος Αμδίτης, Ερευνητής Α’ ΕΠΙΣΕΥ - ΕΜΠ, πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο: "ITS as a Key Factor for Smart and Sustainable Cities".

Περισσότερα...

Τιμητική υποστήριξη ITS Hellas στο 2o Smart & Sustainable Cities Conference

Το 2o Smart & Sustainable Cities Conference που θα λάβει χώρα την Τρίτη 1η Απριλίου 2014, στο Αμφιθέατρο ΟΤΕ Αcademy, στην Αθήνα τελείται υπό την Τιμητική υποστήριξη του ITS Hellas. Το Συνέδριο διοργανώνεται από τη Boussias Communications, με στόχο να ενώσει σε μία μόνο ημέρα όλους τους ενδιαφερόμενους για τις έξυπνες ελληνικές πόλεις.

Περισσότερα...

Συμμετοχή της ITS HELLAS στο 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η ITS Hellas συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας που συνδιοργάνωσαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, στις 12 – 13 Μαΐου 2011, με θέμα: «Πράσινες Τεχνολογίες: Ενέργεια, Μεταφορές, Αγροτική Παραγωγή».

Στόχος του συνεδρίου, όπως τόνισαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΤΑ Καθ. Γ. Γιαννόπουλος και ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κος Christian Thimonier, ήταν η ανάδειξη των πρόσφατων τεχνολογικών και επιστημονικών εξελίξεων στους τομείς της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Αγροτικής Παραγωγής.

Περισσότερα...