Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών

Πρόσκληση ║ 2ο Διεθνές Συνέδριο για τους λιμένες και την εφοδιαστική αλυσίδα

 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 24-25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015    

 «Πολυτροπικότητα και Διατροπικότητα ως κινητήριες δυνάμεις αλλαγής για τα λιμάνια και την εφοδιαστική αλυσίδα»

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα:  «Πολυτροπικότητα και Διατροπικότητα ως κινητήριες δυνάμεις αλλαγής για τα λιμάνια και την εφοδιαστική αλυσίδα», στις 24-25 Ιουνίου 2015 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Λουδοβίκου 1, Πλατεία Οδησσού 18531, Πειραιάς) στα πλαίσια του ερευνητικού έργου ΙΝΤΕ-ΤRΑΝSIT: “Integrated and Interoperable Maritime Transit Management System, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF), στα πλαίσια του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας ΜED της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.) και η εταιρεία SEAbility EΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης αυτής εκδήλωσης, θα έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στους Ευρωπαϊκούς λιμένες και την εφοδιαστική αλυσίδα γενικότερα. Το Συνέδριο θα προλογίσουν Εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού καθώς και Ελληνικών και Ευρωπαϊκών φορέων, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, η Διεθνής Ναυτική Ένωση, η Τεχνολογική Πλατφόρμα ALICE, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός EUROPLATFORMS. Εξέχοντες ομιλητές από τον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία και τους φορείς εκμετάλλευσης των λιμένων, όπως ο ΣΕΠ Α.Ε. και οι Valenciaport Foundation, Andalusian Institute of Technology, Andalusian Public Ports Authority, Luka Koper, Co.Na.Te.Co. SpA, καθώς και εκπρόσωποι Θεσμικών και Επαγγελματικών Οργάνων, θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, στα πλαίσια ειδικών τεχνικών συνεδριών και συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης.

Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν μεταξύ άλλων είναι:

  • Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι λιμένες της Μεσογείου προκειμένου να μετατραπούν σε κόμβους Πολυτροπικότητας και Διατροπικότητας, αλλά και κινητήριες δυνάμεις που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Τα εργαλεία ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών) και επιχειρησιακής ανάλυσης τα οποία θα προωθήσουν την απρόσκοπτη διεπαφή των διαχειριστών των λιμένων με διάφορους φορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας.
  • Η νομοθεσία και οι πολιτικές που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα και πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν το στρατηγικό σχεδιασμό των λιμένων.
  • Θέματα Πολυτροπικότητας και Διατροπικότητας που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα.
  • Τα διαφορετικά επίπεδα αυτοματισμού, που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τις εσωτερικές διαδικασίες στα σύγχρονα λιμάνια και τις αντίστοιχες υπηρεσίες εφοδιαστικής .
  • Οι νέες τεχνολογικές και οργανωτικές τάσεις των Λιμένων και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας γενικότερα.

Επιπλέον, οι τεχνολογικές λύσεις που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του έργου ΙΝΤΕ-ΤRΑΝSIT θα επιδειχθούν μέσα από παράλληλη έκθεση, η οποία θα είναι διαθέσιμη στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στο Συνέδριο. Η διαδικασία εγγραφών είναι διαθέσιμη μέχρι τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015. Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε παρακαλώ συμπληρώστε τη συνημμένη φόρμα και στείλτε την στο παρακάτω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.