Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών

Ο Αντιπρόεδρος της ITS Hellas δρ. Άγγελος Αμδίτης εξελέγει Πρόεδρος της ΕRTICO-ITS Europe

 


Angelos ChairmanΜε την ομόφωνη ψήφο όλων των παρευρισκομένων μελών ο Δρ. Αμδίτης, Αντιπρόεδρος της ITS Hellas και Διευθυντής Ερευνας στο ΕΠΙΣΕΥ, εξελέγει Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα Ευφυή Συστήματα Μεταοφρών - ITS Europe κατα τη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης στις Βρυξέλλες στις 20 Ιουνίου 2018.o Δρ. Αμδίτης, είναι ιδρυτικό μέλος της ITS Hellas και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών επί σειρά ετών.

 

 O Δρ. Αμδίτης, είναι ο πρώτος Έλληνας Πρόεδρος της ERTICO-ITS Europe, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ΕΣΜ). Η ERTICO αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Οργανισμούς σε θέματα μεταφορών, με μεγάλη επιρροή και πρόσβαση σε πολλαπλά κέντρα αποφάσεων καθώς και έναν από τους βασικούς διαμορφωτές  των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών πολιτικών. 

 

Η ΕRTICO απαριθμεί 121 μέλη από τον Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και διεξάγει πλήθος δραστηριοτήτων με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Ευρώπης, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη διατήρηση της κινητικότητας σε επίπεδα αποδοτικά σε σχέση με το κόστος. Διοργανώνει, επίσης, τα σημαντικότερα συνέδρια διεθνώς (ITS World και European Congresses) για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες κοινοπραξίες διεθνώς (ITS USA, ITS Japan, ITS Australia κόκ).

 

Η εκλογή ενός Έλληνα ερευνητή σε μια από τις υψηλότερες θέσεις στον τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη αποτελεί μεγάλη επιτυχία τόσο για το ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ και για την ITS Hellas, όσο και για τη χώρα μας. Εκτός από την αναγνώριση και την υψηλή δημοσιότητα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για το ερευνητικό και επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας και διευκολύνει την προώθηση των θέσεων αλλά και την αναγνώριση των πρωτοβουλιών της Ελλάδας πανευρωπαϊκά. 

 

Πριν την πρόσφατη εκλογή του ο Δρ. Αμδίτης έχει υπηρετήσει την ERTICO για πολλά χρόνια από διάφορες θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομάδων εργασίας, με πιο πρόσφατες αυτές της ηλεκτροκίνησης και του αυτοματισμού στις οδικές μεταφορές.

 

Είναι, επίσης, ένας εκ των ιδρυτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EuroVR, μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, ενώ έχει διατελέσει και μακρά θητεία ως Πρόεδρος του Οργανισμού. Επιπλέον είναι ενεργό μέλος και στις παρακάτω πλατφόρμες και οργανισμούς: C-ITS Platform, DTLF, GEAR2030, TM2.0 Platform (μέλος του Steering Body), Trilateral WG on Automation, euRobotics, SENSORIS, WssTP, ALICE (μέλος του Steering Committee), UITP, EFFRA κ.ά. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, κεφαλαίων βιβλίων και πάνω από 180 άρθρων σε πρακτικά συνεδρίων και έχει υπάρξει επιστημονικός υπεύθυνος σε πάνω από 120 Ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα τα τελευταία 17 χρόνια.