Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών

Τελετή έναρξης των πιλοτικών δοκιμών των αυτοματοποιημένων οχημάτων μαζικής μεταφοράς επιβατών στα Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala A.E. και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην επίσημη τελετή έναρξης των πιλοτικών δοκιμών των αυτοματοποιημένων οχημάτων μαζικής μεταφοράς επιβατών, ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων (Γαριβάλδη 8, 42100 Τρίκαλα), την Τρίτη 10/11/2015 στις 13:00.
Κατά τη διάρκεια της τελετής οι βασικοί συντελεστές του έργου θα παρουσιάσουν το εγχείρημα και τη σπουδαιότητά του σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στα 6 αυτοματοποιημένα οχήματα και να ακολουθήσουν την προκαθορισμένη διαδρομή, η οποία έχει σχεδιασθεί εντός του αστικού ιστού της πόλης ειδικά για τοn σκοπό αυτό.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού για την παγκοσμίως πρωτοπόρα πιλοτική εφαρμογή.
Οι πιλοτικές δοκιμές θα διαρκέσουν 6 μήνες και υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού έργου «CityMobil2», που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, στη βάση του 7ου Προγράμματος - Πλαισίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο στοχεύει στην προώθηση των απαιτούμενων νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων, που θα επιτρέψουν τη μελλοντική κυκλοφορία αυτόματων οχημάτων μαζικής μεταφοράς στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Μακροπρόθεσμα αυτή η δράση θα επιτρέψει την ασφαλέστερη μεταφορά επιβατών και την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι και η οδική ασφάλεια.
Η συμμετοχή σας στα εγκαίνια των πιλοτικών δοκιμών των αυτοματοποιημένων οχημάτων στην πόλη των Τρικάλων θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική από τους διοργανωτές.

 

H επίσημη πρόσκληση είναι διαθέσιμη τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική