Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών

Έκθεση πλατφόρμας C-ITS για τη μέγιστη αξιοποίηση των τεχνολογιών διασύνδεσης των οχημάτων: Δελτίο Τύπου ΕΠΙΣΕΥ

Μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και έπειτα από έναν χρόνο συναντήσεων και συζητήσεων που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της σχετικής πλατφόρμας C-ITS, εκπρόσωποι της αγοράς αλλά και δημόσιοι φορείς συμφώνησαν, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, σε ένα κοινό όραμα για τη συντονισμένη εφαρμογή των Συνεργατικών Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (C- ITS) στην Ευρώπη και προχώρησαν στη δημοσίευση σχετικής έκθεσης, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον παρακάτω σύνδεσμο:http://ec.europa.eu/transport/themes/its/doc/c-its-platform-final-report-january-2016.pdf.

Hβασική αποστολή της πλατφόρμας C-ITSείναι η αντιμετώπιση των βασικών εμποδίων αλλά και o προσδιορισμός των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη των Συνεργατικών Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (C- ITS) στην Ε.Ε., σε σχέση με τις υπηρεσίες που θα εφαρμοστούν με προτεραιότητα στο αρχικό στάδιο υλοποίησης (Day 1 applications), και εν κατακλείδι, η παροχή συμβουλευτικών προτάσεων πολιτικής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη των συστημάτων C-ITS.

Στην πλατφόρμα C-ITS συμμετέχει εκ μέρους της Ελλάδας και ο Δρ. Άγγελος Αμδίτης, Διευθυντής Έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ και Πρόεδρος της ITS Hellas.

Το πλήρες δελτίο τύπου είναι διαθέσιμο εδώ: (pdf)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες της πλατφόρμας C-ITS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και την πρόσφατη έκθεση παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Δρ. Αμδίτη, (Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ; Τηλ.: 210 7721663).