Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών

Θέσεις ITS Hellas σχετικά με τους ελάχιστους κανόνες για τη διαχείριση – δρομολόγηση και εποπτεία στόλου οχημάτων

 

Η χρησιμοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, ευφυών μεταφορών στον χώρο των μεταφορών, αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η αύξηση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας, η ανάπτυξη νέων μεθόδων και νέων μορφών επιχειρησιακής λειτουργίας, η αύξηση της οδηγικής ασφάλειας, της διαφάνειας και της ιχνηλασιμότητας, η μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων, είναι οι βασικοί λόγοι που καθιστούν τις τεχνολογίες αυτές πυρήνα για την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας εντός και εκτός των πόλεων.

 

Στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρείες, και ερευνητικά τμήματα πανεπιστημίων,  που έχουν αναπτύξει πολλές και σημαντικές εφαρμογές, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα τεχνολογίας με σημαντική εγχώρια προστιθέμενη αξία, το οποίο ανταγωνίζεται σε διεθνές επίπεδο πολύ μεγαλύτερες εταιρείες και οργανισμούς.

 

Τα οφέλη για την Ελληνική Οικονομία από την ανάπτυξη αυτού του οικοσυστήματος είναι πολλαπλά:

 

Για ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές είτε επιβατών είτε εμπορευμάτων, τα οφέλη είναι σημαντικότατα. Η ύπαρξη του οικοσυστήματος αποτελεί τον καταλυτικό παράγονται για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών, αλλά και την ανάπτυξη εξειδικευμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, που καλύπτουν τις ανάγκες των κλάδων αυτών, για την δημιουργία σύγχρονων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

 

Για την βιώσιμη κινητικότητα εντός και εκτός των πόλεων, την ανάπτυξη συνεργατικών συστημάτων, την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, το οικοσύστημα η ύπαρξη ενός εγχώριου οικοσυστήματος, αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη τους.

 

Η ανάπτυξη του οικοσυστήματος, προϋποθέτει μεταξύ άλλων, και την ύπαρξη ποιοτικών κριτηρίων και κανόνων, για την προστασία τόσο των τελικών χρηστών,  αλλά και προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό από εταιρείες που αντιμετωπίζουν ευκαιριακά τον χώρο αυτό.

 

Η ITS HELLAS συμβάλλοντας στους παραπάνω στόχους επεξεργάστηκε και δημιούργησε έναν αριθμό ελαχίστων κανόνων συμμόρφωσης για τις εταιρείες που παρέχουν τέτοια προϊόντα και υπηρεσίες. Βρείτε το σχετικό έγγραφο εδώ*.

 

*Το παρόν εγγραφο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ITS Hellas και απογορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου τη Εταιρείας.